Magiske friminutt

Lensmannsgårdens Magiske Friminutt.Jeg kan huske «da klokka klang, så fort vi sprang, og ingen sto igjen og hang», fordi friminuttene var herlig fristunder forbeholt leik og moro. Og jeg har lyst til å gjenskape magien i disse fristundene.


Derfor arrangerer jeg Magiske Friminutt der du kan komme med dine venner og oppleve noe fantastisk sammen. Jeg er nysgjerrig på nye mennesker og er fasinert av kraften i det å skape noe sammen. Det ligger mye fint i skaperkraften.


Glass er nesten litt magisk. Det spenner fra det skjøreste skjøre helt over til det mer industrielle. Med enkle grep kan du skape noe vakkert, og ikke minst at du har skapt det selv, med dine egne hender. Det er fantastisk. Du trenger ingen forkunnskaper. Målet er at du skal kose deg, la deg oppsluke og overaske. Det er alltid like spennende og åpne lokket på glass-ovnen etter en brenning.


Det blir ofte fine samtaler i glassverkstedet, og disse tar vi ta med over i stabburet når vi samles rundt langbordet. For god mat og godt drikke må vi ha. Maten er kortreist og god, og glassene fylles opp og stemningen innenfor de gamle tømmerveggene blir tett og fin. Kanskje litt magisk.


Videre utover kvelden er det mulig å hoppe i spabadet og slappe av. Fantastisk herlig når det ryker og fyker rundt ørene. Jeg har strikket badeluer til alle.

Overnatting skjer i våre nyoppussede rom, enkle eller doble. Alle har sin sjarm. Gammel-lensmannen er her fortsatt for å passe på at gjestene har det fint, så om du er ørenes lite mørkredd er det kanskje best å dele rom.


Dag to starter med en bedagelig frokost, med nylaget kaffe og varme rundstykker. For den som har lyst er det mulig å gå en tur i området eller bade nok en gang.

Men er dere som meg så haster det med å få åpnet lokket på ovnen og se hva som har skjedd med glasset vi la til smelting. Alltid like spennende, hver gang. Da gjenstår sliping, gravering og montering av smykker, før de tas på og vi bare må fotograferer. Jobbet vi med litt større ting første dagen så fortsetter den skapende prosessen.


Synes du dette høres litt magisk ut og har lyst til å skape sammen med meg, så gå til faktaarket  og se tidsplan, priser og annen nyttig info. Det ligger et påmeldingsskjema som du sender inn når du har invitert med dine venner og dere har bestemt dere for datoer.Aktuelle datoer for todagers Magiske Friminutt:


10.-11. okt, 24.- 25. okt, 28.-29. nov,


3-dagers Magisk Friminutt:


6.-8. nov spesialutgave. Sy din egen julekjole og lag smykkesett til +julegaveverksted


Mini Friminutt/juleverksted:


Kreativ leik i glassverkstedet.

Dette juleverkstedet foregår i glassverkstedet og målet er at du skal kose la deg oppslukt og overaske. Det gir en god følelse. Du trenger ingen forkunnskaper. Vi leder hele prosessen, men du får selvfølgelig utfolde deg.


Minifriminutt på kveld :


Minifriminutt på kveld starter kl 17.00 og vi starte med kaffe, mens vi viser og orienterer og hva vi skal jobbe med. Dere får slippe til og skape. Når dere har lekt med fager og former og skapt noen produkter legge de til brenning. Du får lage tre forskjellige produkter. Om du er av den produktive typen og har lyst til å lage flere smykker kanskje så veies de over 3 og du betler litt for råvarene. Nå er det slik at glass må brennes over litt tid. Derfor blir kunstverkene deres ferdig dagen etter.


Vi avtaler hvordan dere får hentet produktene. Har du lang vei så kan de sendes.


Vi avslutter med kveldsmat og lar skravla gå.


Pris 1300,-


Du får kaffe/te og lagger ved oppstart
3 timer med veiledning
3 produkter som du selv har skapt
Kveldsmat
Og en overraskelse.


Minifriminutt på lørdag :


Mnifriminutt på lørdag starter kl 12.00 og er tilrettelagt for store og små sammen. Foreldre og barn eller besteforeldre med barnebarn er også koselig. Her kan dere skape noe sammen.


Vi starter med kaffe/julebrus og kanelsnurrlapper. Mens vi viser og forteller hva vi skal gjøre.
Dere får utfolde dere og vi er der og veileder og hjelper til slik at dere får laget små kunstverk.

Vi avslutter med litt mat.


Pris: 1000 pr familiemedlem for de 3 første om der er flere koster det 500 for de over 3


Dere får kaffe/brus og lapper ved oppstart
3 timer med veiledning
3 produkter hver som dere selv har laget
Sen lunsj
Og en overraskelse.


11. nov, 17.nov, 7. des, 9. deg og 13. des ca 3 timer glassleik og litt kveldsmat.


Det er mulig å høre om andre datoer er ledige. Ukedager gir litt rabatt.

Lensmannsgårdens Magiske Friminutt.


Sted: Lensmannsgården, Namsosvegen 2498,
7750 Namdalseid.


Datoer: i prinsippet kan grupper bestille når de vil. Ta en telefon (97183676) og hør om ønsket dato er ledig.


Eller velg ut fra de oppsatte datoene:


To-dagers: 5.-6. sep, 19.-20. sep, 10.-11. okt,

24.-25, okt, 28.- 29. nov


Tidspunkt: i utgangs punktet kjører vi fra lunsj til lunsj, annet kan avtales.


Hva skapes: 3 smykker, (øredobber, armband, ring eller smykke). Et helt sett er mulig. To hagekunstbilder, et til verdensbilde på Lensmannsgården og et til deg. Det er mulig å skape mer, da veies tingene og du betaler litt ekstra for dette.


Pris: kr 3600,- pr pers, der 1000,- betales inn ved påmelding.


Det dekker, to lunsj, frokost, tre-rettes middag, spabad, overnatting, instruksjon og veiledning av to hjelpere i glassverkstedet, tre smykker og et hage-bilde eller to julerelaterte ting.


Intropris: begge helgene i september 2020, kr 3100,- pr pers

Antall: minimum 6 og maks 12. Kun gruppebestilling.


Jeg vil sette opp noen datoer der enkeltpersoner kan melde seg på, enkeltvis


Påmelding: fyll ut eget skjema.Jeg gleder meg!